It’s fresh, fresh, fresh
Die Präfektur Okinawa ist Japans südlichste Präfektur. Sie umfasst die zu den Ryūkyū-Inseln gehörenden Inselgruppen Okinawa, Miyako und Yaeyama. Die Präfektur Okinawa ist daher von der gleichnamigen Inselgruppe und deren Hauptinsel Okinawa Hontō zu unterscheiden. Letztere stellte ehemals den Mittelpunkt des Königreichs Ryūkyū dar und liegt etwas über 500 Kilometer südwestlich der japanischen Hauptinsel Kyūshū. Die Insel Yonaguni am südwestlichen Ende der Präfektur Okinawa ist nur knapp 125 Kilometer von Taiwan entfernt. [Wiki] Foodblogger Mark Wiens nimmt uns in diesem Video mit auf eine Seafood Tour in Okinawa. Er beginnt im Makishi Public Market, einem Paradies für Seafood-Lover. Unten wird das Seafood ausgewählt und oben im Restaurant frisch zubereitet.
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Osaka in Japan: Die Stadt, in der die Besucher aufgefordert werden, zu essen, bis sie pleite sind
Seien wir doch mal ehrlich. Osaka hat nicht die atemberaubende städtische Ausdehnung von Tokio, wo sich hinter jeder Ecke eine Welt voller Abenteuer eröffnet. Ebenso fehlen die historischen Tempel, die baumbewachsenen Hügel und die alte Geschichte von Kyoto. Was sie jedoch hat, sind zwei der größten Anziehungspunkte, die ein Japan-Besucher sich wünschen kann. Das beste Essen im ganzen Land. Und die Menschen, die flippig, lustig und verspielt sind. Hier kann man essen, das eine oder andere lokale Getränk genießen und eine Stadt erleben, in der die alltäglichen Vergnügungen im Vordergrund stehen, wie nirgendwo sonst…
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https://edition.cnn.com/travel/eat-until-youre-bankrupt-japan-osaka/index.html
Takoyaki: The History of Japan’s Popular Street Food – Unseen Japan
Takoyaki is so embedded in Japanese street food cuisine that it surprises many to learn it’s a fairly recent addition to the national palate. And by recent, we mean the bright glitzy days of the Showa era (1926-1989)…
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https://unseen-japan.com/takoyaki-japan-history/
What to eat in Japan: Yakiniku
We pulled out the stops when we grilled our own steak during a yakiniku dinner at Tsuruichi in Osaka. Not surprising based on its name that literally translates to ‘grilled meat’, a yakiniku dinner involves grilling meat on a tableside griddle. If it sounds familiar, that’s no coincidence. This Japanese style of eating was inspired by Korean BBQ…
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What to eat in Japan: Taiyaki
Our friend Marie ate this taiyaki outside the Osaka Castle after she took this fun photo. Despite its shape and name, a typical taiyaki doesn’t taste fishy. The irony is palpable since the word taiyaki literally translates to ‘baked sea bream’ and it’s shaped like a lucky tai fish…
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Street Food in Japan: Tako Tamago
Each tako tamago skewer provides a double dose of protein. Not your typical lollipop, a tako tamago is a skewer topped with a glazed baby octopus, but not just any glazed baby octopus. These octopuses have boiled quail eggs stuffed inside their heads…
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Street Food in Japan: Tonkatsu
This tonkatsu gave us a quick burst of energy after we bought it at an Osaka food stall. Pork fans won’t want to miss tonkatsu in Japan. Not only does this deep-fried pork cutlet represent the Japanese take on European schnitzel, it’s also a popular street food favorite that hits all the Japanese buttons…
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Street Food in Japan: Onigiri
Triangular-shaped onigiri fill convenience store shelves throughout Japan. We found these onigiri in Osaka. While sandwiches are a relatively new snack food in Japan, rice balls called onigiri have been popular with samurai soldiers and commuting citizens for two millennia. Formed in round, rectangular and triangular shapes, these rice balls…
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Street Food in Japan: Katsu Sando
We ate this tamago katsu sando at a a tiny food stand near Osaka’s massive Umeda Station. A katsu sando is a fried cutlet sandwich that’s often but not always made with pork. Other katsu sando varieties like chicken can be equally tasty while variations like fried wagyu elevate the katsu sando to luxury status…
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Street Food in Japan: Okonomiyaki
We bought this Okonomiyaki from an Osaka street vendor and ate it on the spot. It was gone in mere minutes. Japan’s Okonomiyaki is a pancake unlike any other we’ve encountered in the world. Made with wheat flour batter, julienned cabbage and bacon, this savory pancake typically has toppings like bonito flakes, seaweed flakes, mayonnaise and pickled ginger…
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Street Food in Japan: Kushikatsu
We paired these kushikatsu skewers with beer at a random restaurant in Osaka’s Shinsekai neighborhood. Why eat ‘meat on a stick’ at home when you can eat kushikatsu in Japan? Kushikatsu takes the street food concept to the next level by deep frying skewered meat cutlets, seafood and veggies like bamboo shoots, lotus roots and asparagus spears…
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Street Food in Japan: Takoyaki
We ate amazing takoyaki slathered with savory sauce and topped with dancing benito flakes at this Nishiki Market stall in Kyoto. Without a doubt, Takoyaki belongs in the Japanese street food hall of fame. Literally translating to ‘octopus balls’, takoyaki are little treats filled with octopus meat that vendors have been frying in special pans for almost a century…
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Der blaue Stern von Osaka
In der Stadt mit der größten Dichte an Michelinsternrestaurants, macht Chef Gaku nicht nur beim Outfit den Unterschied…
https://www.faz.net/aktuell/reise/sternekueche-in-osaka-19588516.html
Osaka: Streetfood am Yodo-Fluss
Die Hafenmetropole gilt als Japans Food-Hauptstadt, ist Hochburg des klassischen Theaters und einer bunten Nachtszene – und deutlich weniger hektisch als das 500 Kilometer entfernte Tokio…
https://www.geo.de/reisen/reise-inspiration/osaka–japans-ueberraschung-34472886.html