Tacos gehören zu Mexiko wie der Hamburger zu den USA oder die Bratwurst zu Deutschland
Ein Taco ist ein Fast-Food-Gericht der mexikanischen Küche, das sich in ganz Nord- und Mittelamerika großer Beliebtheit erfreut. Es besteht aus einer Tortilla aus Weizen oder Mais, die mit zahlreichen Zutaten gefüllt werden kann. In den meisten Fällen wird der Taco mit einer scharfen Salsa abgeschmeckt. Tacos werden immer aus der Hand gegessen (Wikipedia). Der Blog einmalmitalles.at stellt hier seine Lieblings-Tacos vor. Mark Wiens macht in seinem Video so richtig Appetit:
Where to Find the Best Tacos in Mexico City
Extreme Mexico City Street Food Tour mit Mark Wiens
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Birria-Tacos
…muss hier eine richtige Birria, jener deliziöse Gitzi-Eintopf, lange, laaaange vor sich hinschmoren, damit der Geschmack die benötigte Tiefe entwickelt. Und, ja, selbstredend muss das Fleisch vorher noch in einer Adobo von Gewürze und Chilis mariniert werden. Bitte sehr – wer Zeit genug hat (und auch Platz in der Küche für einen Eintopf, der ewig lang vor sich hin blubbert), soll dies gerne selbst versuchen…
https://www.watson.ch/leben/user%20unser/129554180-fuer-diese-gerichte-lohnt-es-sich-immer-ins-restaurant-zu-gehen
There’s a Floating Taco Bar in the Caribbean — and You Can Only Get There by Boat
Tacos range from $8 to $12 and include a vegan option with paprika-smoked black beans, quinoa, pickled onions, guacamole, jalapeños, sliced radishes, and local organic microgreens, as well as plenty of fresh fish specialties, like the popular Mahi ceviche taco, with pink grapefruit and orange segments, red onion, cilantro, jalapeño peppers, chili-garlic-passion-fruit dressing, radishes, and chipotle coleslaw…
https://www.travelandleisure.com/food-drink/floating-taco-bar-st-john-us-virgin-islands-caribbean
Eat: Mexico
Then I stopped for lunch at the mercado in Santiago, just outside Monterrey, and ordered a red pork guiso (stew). It came with beans and rice and tortillas de harina (flour). When the plate landed in front of me, I had an instant flashback to my grandmother’s table—what sat before me looked exactly like the food she used to make…
https://www.cntraveler.com/story/author-rick-martinez-on-traveling-thousands-of-miles-through-mexico-for-a-sense-of-home
The best places to eat in Mexico City in 2022
With a seemingly endless street food scene and some of the nation’s most acclaimed haute-cuisine, Mexico City spoils visitors of all tastes and budgets. Add in a widely diverse menu of Mexican regional fare, from Oaxacan mole to authentic Hidalgo-style barbacoa, and you have one sweet foodie destination…
https://www.lonelyplanet.com/articles/best-places-to-eat-in-mexico-city
The Mexico City Bar and Restaurant Openings
Despite the past year’s challenges, Mexico City’s culinary scene has never tasted better, with exciting concepts from names old and new. Here are the spots you should plan to visit next time you’re in town…
https://www.cntraveler.com/story/the-mexico-city-bar-and-restaurant-openings-were-excited-about